MERCK G. Kore ve Çin’de OLED Üretimi için Yatırım Yapacak

21 Ocak 2021

Merck, Pyeongtaek ve Şangay tesislerinde OLED (organik ışık yayan diyot) üretim kapasitesini arttırmak için 20 milyon Avro yatırım yapacağını açıkladı. Merck, büyüyen OLED pazarında müşteri talebini karşılamaya yardımcı olmak için ek birimler inşa edilecek. Yatırım ile Merck, Kore'deki yerel OLED üretim ayak izini daha da artıracak ve Çin'de OLED üretim kapasitesi oluşturacak. Gelişmiş yerel üretim kapasiteleri, şirketin Asya'daki panel üreticileri için yüksek saflıkta OLED malzemelerinin ana tedarikçisi olarak konumunu güçlendirecek.

Merck Yönetim Kurulu Üyesi ve Performans Materyalleri CEO'su Kai Beckmann “OLED teknolojisi, yeni nesil ekranlara olanak sağlayan en hızlı büyüyen ekran teknolojisidir. Yerel üretim kapasitemizi genişleterek, daha yüksek hacimlerde OLED malzemelerini verimli bir şekilde üretmek ve sunmak için iyi bir konumdayız. Bu yatırım, Asya'daki müşterilerimiz için çevik bir tedarik zinciri oluşturma taahhüdümüzün altını çiziyor" dedi.

20 milyon Avroluk yatırım, pazar gereksinimlerine uygun olarak ek süblimasyon birimlerinin kurulumunu kolaylaştıran yeni bir modüler üretim sistemi inşa etmek için kullanılacak. Süblimasyon süreçleri, OLED malzemelerinin en yüksek kalitede olmasını sağlamanın anahtarıdır. OLED malzemelerin saflığı, OLED cihazlarının performansını ve ömrünü etkileyen en önemli faktörlerden biridir.

OLED teknolojisinin sağladığı yeni form faktörleri - katlanabilir ve döndürülebilir ekranlar gibi - pazara girmeye devam ederken, Merck, yüksek saflıkta OLED malzemelerine yönelik artan talebi karşılamak için Asya'daki OLED üretim kapasitelerini genişletiyor.

Otuz yıl öncesine dayanan araştırma faaliyetleri ve OLED üretim kapasitelerine yapılan erken yatırımlarla Merck, bu teknolojinin önde gelen küresel malzeme tedarikçisi olarak iyi bir konumdadır. 2010 yılında Merck, Almanya'nın Darmstadt kentinde bulunan global genel merkezinde bir OLED Araştırma Merkezi kurdu. 2015 yılında, şirket Kore'nin Pyeongtaek şehrinde bir OLED Uygulama Merkezi (OAC) açtı. 2016 yılında Merck, Almanya'nın Darmstadt kentinde OLED malzemeleri için ek bir üretim tesisi açtı. Şirket, 2018'den bu yana Çin'in Şangay kentindeki OLED Teknoloji Merkezi'nde (OTC) Çinli müşterilerine destek veriyor.

Kaynak: chemlife
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü