Musk, Tesla’nın Mercedes-Benz’in Sprinter Minibüsüyle İlgilendiğinin Sinyalini Verdi

20 Kasım 2018

Elon Musk Pazartesi günü attığı bir tweette, Mercedes-Benz’in Sprinter minibüsünün elektrikli versiyonun geliştirilmesi konusunda Mercedes-Benz ile beraber çalışmalarının ilginç olabileceğini söyledi.
“Elektrikli Sprinter üzerinde Daimler/Mercedes ile çalışmak ilginç olabilir. Bu harika bir minibüs. Konuyu araştıracağız” dedi. Son nesil Sprinter otomobilleri bu yılın Şubat ayında piyasaya sürüldü ve Mercedes-Benz gelecek yıldan itibaren Sprinter’ın elektrikli versiyonunu piyasa sürmeyi planlıyor.
Tesla, konuyla ilgili yorum talebine yanıt vermedi. Daimler de, Tesla ile işbirliğine açık olup olmadığına dair yorum yapmayı reddetti, ancak şirketin sözcüsü, Musk'ın minibüsteki ilgisinden memnun olduğunu söyledi. Daimler CEO'su Dieter Zetsche geçtiğimiz verdiği demeçte, Alman lüks otomobil üreticisinin Tesla’daki hisselerini satmış olmasına rağmen, gelecekte şirket ile işbirliği yapabileceklerini belirtti.
Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, şirkette uzun süredir çalışan İsveç asıllı Ola Källenius’un gelecek yıl Daimler’in ilk Alman olmayan CEO’su olacağı açıklanmıştı.

Kaynak: Reuters web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı