New York Otomobil Fuarı Koronavirüs Salgını Nedeniyle Ertelendi

11 Mart 2020

Nisan ayında yapılması planlanan New York Otomobil Fuarı koronavirüs salgını nedeniyle Ağustos ayına ertelendi. 28 Ağustos – 6 Eylül arasına ertelenen otomobil fuarında 26 ve 27 Ağustos tarihlerinin ise medya organizasyonları için ayrıldığı öğrenildi.

Fuarın organizatörü olan New York Otomobil Bayileri Birliği’nin Başkanı Mark Schienberg yaptığı açıklamada, New York kentinde vaka sayısının artmakta olduğunu ve hem katılımcıları hem de firma temsilcilerini virüs riskinden korumak için bu erteleme kararını almak zorunda kaldıklarını belirtti. Bazı üretici firmalar tarafından bağımsız düzenlenecek olan medya organizasyonlarının da bizzat bu firmalar tarafından aynı nedenlerle iptal edildikleri bildirildi.

Her yıl bir milyondan fazla ziyaretçiyi ve beş bin civarında gazeteciyi ağırlayan New York Fuarı, şehirdeki otel ve konaklama sektörleri başta olmak üzere, ekonomiye canlılık getirmesi ile tanınıyor.

New York’a ilişkin bu kararın alınmasından önce de, Pekin, Cenevre ve Sao Paulo otomobil fuarları başta olmak üzere sektöre ilişkin birçok organizasyon virüs riski nedeniyle yetkililer tarafından iptal edilmiş ya da ertelenmişti.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü