Nijerya’lı Bakan, Rusya’nın, Ajaokuta Çelik Şirketi’ni Kurtaracağını Açıkladı

22 Ekim 2019

Nijerya federal hükümeti, Ajaokuta Çelik Şirketi’ni (Ajaokuta Steel Company Limited-Ajaokuta Çelik Şirketi, Nijerya’nın, Kogi eyaletindeki Ajaokuta kasabasında yerleşik çelik fabrikasıdır. Ç.N.) kurtarmak için Rus hükümetiyle ortaklık kuruyor. Nijerya Madenler ve Katı Minerallerin Geliştirilmesi Bakanı Olamilekan Adegbite, Rusya hükümetinin Ajaokuta’yı yeniden ayağa kaldırmak istediğini ve federal hükümetin onlardan söz almak için farklı yollar üzerinde çalıştığını söyledi. Adegbite, Rusların, Nijerya’ya Ajaokuta’yı kendi finansmanlarıyla kurtarmak üzere yardımcı olma konusunda ilgili olduklarını da ekledi.

Bakan ayrıca “Ajaokuta’yı geri kazandırmak istiyorlar, onları ikna etmek için değişik seçeneklere bakıyoruz. Neredeyse sonuçlandığı için, fabrikayı çalışır duruma getirmek ve yatırımlarını, karlarını, o karları yeniden Nijerya’ya geri transfer etmelerini gerçekleştirebilecekleri bir süre kadar da işletmek için bir miktar sermaye de getiriyorlar. Bu durumun Ajaokuta’yı canlandırmanın en iyi yolu olduğunu düşünüyorum ve görev süremiz içerisinde bunu başaracağımıza inanıyorum.” açıklamasında bulundu.

Bakan devamında, Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari’nin gelecek hafta Rusya’ya gerçekleştireceği ziyaretin ana konusunun, çelik şirketinin yeniden canlandırılmasını görüşmek olduğunu dile getirdi.

Bakana göre, Ruslar, Nijerya’ya Ajaokuta’yı kendi paralarıyla kurtarma konusunda yardımcı olmak için istekliler.

Kaynak: Steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü