Nissan’ın Japonya’daki Tesislerinde Vardiya Kesintileri Devam Ediyor

22 Haziran 2020

Nissan Motor Firmasından bugün (19 Haziran 2020) yapılan bir açıklamada, Japonya’daki bazı otomobil montaj tesislerinde ek vardiya kesintisi uygulamalarına gidileceği belirtildi.

Firmanın web sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Japonya’nın güneyindeki Kyushu’da yer alan fabrikaların birisinde 29 Haziran ile 31 Temmuz tarihleri arasındaki tüm gece vardiyalarının iptal edildiği duyuruldu. Kyushu’daki diğer fabrikada ise 20 Temmuz ile 31 Temmuz tarihleri arasındaki gece vardiyaları iptal edilecek.

Firmadan yapılan açıklamada ayrıca Oppama’daki fabrikada Temmuz ayında iki gün süreyle üretimin durdurulacağı, Tochigi’deki fabrikanın ise Temmuz ayında sekiz gün süreyle kapalı kalacağı belirtildi.

Nissan’ın üretimde kesintiye devam kararının diğer küresel otomotiv üreticilerinin son dönemde aldıkları kararlar ve uygulamalarla paralellik arz ediyor. İçinde bulunduğumuz yılın başından itibaren dünyadaki birçok otomobil üreticisi firma, koronavirüs salgınına bağlı olarak uygulamaya koyulan karantina tedbirlerine ve ayrıca piyasadaki talebin son derece zayıflamış olmasına da koşut olarak, hem üretimlerinde hem de istihdamda ciddi oranlarda kesintiler yapmak zorunda kaldılar.

Nissan firması da geçtiğimiz Şubat ayından itibaren ilk önce Çin’deki üretim tesislerinden başlamak üzere, dünyanın birçok noktasında faaliyet gösteren diğer fabrikalarında da üretim ve faaliyet kısıtlamalarına gitmiş bulunuyor.

Nissan, koronavirüs salgının yarattığı krizden en sert etkilenen otomotiv firmalarının başında geliyor. Şirketin satış ve kar performansları virüs salgınının öncesinde de bozulmaya başlamış ve son on bir yıldır ilk kez 2019 yılında zarar açıklamasının ardından, geçtiğimiz ay şirket yönetimi radikal bir yeniden yapılanma programı açıklamıştı.
 
Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü