Otonom Sürüş Teknolojisinde Volvo Ve Nvidia İşbirliği

18 Haziran 2019

İsveçli otomobil üreticisi Volvo ve ABD’li yonga üreticisi Nvidia şirketlerinin yetkilileri tarafından bugün (18 Haziran 2019) yapılan açıklamada, sürücüsüz kamyon ve yapay zeka teknolojilerinin geliştirilmesi ve entegre edilmesi konularında işbirliği yapmak üzere anlaşmaya vardıkları öğrenildi.

Söz konusu anlaşmanın yıllar sürecek uzun vadeli bir işbirliğini kapsadığı ve bu bağlamda biri İsveç Gothenburg’da, diğeri ise Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde Santa Clara’da olmak üzere iki yeni birim oluşturularak çalışmalara bir an önce başlanılacağı belirtildi.

Volvo yetkililerince yapılan açıklamada, işbirliği kapsamında özellikle esnek ve ölçeklenebilir nitelik taşıyan otonom sürüş sistemlerinin geliştirilmesine odaklanılacağı ve yaratılacak sistemlerin önce pilot uygulama ortamlarında denendikten sonra, nihai olarak Volvo Grup tarafından üretilecek ticari nakliye araçlarına entegre edileceği belirtildi.
Eğitim, simülasyon ve araç içi veri hesaplama konularında Nvidia’nın yapay zeka platformundan faydalanacaklarını söyleyen Volvo yetkilileri, bu sayede araçların cadde ve otobanlarda tam otonom yöntemde güvenli bir şekilde seyretmesine olanak tanıyacak sistemlerin geliştirileceğini belirttiler.

Öte yandan Nvidia yetkilileri de Volvo ile yaptıkları işbirliğinin heyecan verici olduğunu belirterek, “Son zamanlarda yapay zeka ve robotik alanlarında gerçekleşen bir dizi önemli atılımlar, ulaşımın otomasyonu alanında hali hazırda yaşamakta olduğumuz problemlerin çözümü için bize yeni ve umut verici olanaklar sunmaktadır” şeklinde açıklama yaptılar.


Kaynak: reuters web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü