Phillips Ev Aletlerinden Çekiliyor

30 Mart 2021

Philips, ev aletleri birimini özel sermaye şirketi Hillhouse Capital'e satacağını açıklamıştır. Hollandalı şirketin söz konusu adım ile sağlık ekipmanı üreticisine dönüşümünü tamamlaması hedeflenmektedir.

Yapılan açıklamaya göre, Hillhouse ile yapılan anlaşmada şirkete yaklaşık 3,7 milyar Euro (4,4 milyar dolar) değer biçilmiştir. Televizyonlar, DVD oynatıcılar ve aydınlatma dâhil tüketici elektroniği alanından çekilen Philips, son anlaşma ile sağlıkla ilgili olmayan endüstrilerden de çıkmıştır.

Şirketin CEO'su Frans van Houten, Philips'in tele-sağlık ve teşhis portföyünü oluşturmak ve maliyetleri optimize etmek isteyen hastaneler ve klinikler için tek durak noktası sağlamak adına sağlıkla ilgili bir dizi satın alma gerçekleştirdiğini kaydetmiştir.

Van Houten, "Bu işlem, büyük elden çıkarmalarımızı tamamlıyor. İleriye dönük olarak, odak noktamız sağlık teknolojisindeki liderliğimizi genişletmek" demiştir.

Elden çıkarılan işletmenin, Philips markasını 15 yıl boyunca kullanmaya devam etmek için yaklaşık 700 milyon Euro ödemeyi kabul ettiği de verilen bilgiler arasındadır.

Philips'in elde çıkaracağı kahve makineleri, hava temizleyicileri ve diğer ürünleri içeren beyaz eşya işinin geçen yıl 2,2 milyar Euro satış gerçekleştirdiği açıklanmıştır.

Kaynak: Haberturk
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü