Rio, Quebec’teki Alüminyum Tesisine 87 Milyon Avustralya Doları Yatırım Yapacak

19 Kasım 2021

Ürün çeşitliliğine sahip başlıca maden firmalarından Rio Tinto, (Rio Tinto, yerkürenin en büyük çokuluslu metalürji-madencilik firmalarından biri olup merkez ofisi İngiltere’nin başkenti Londra’dadır. Ç.N.) Kanada’nın Quebec eyaletinin Saguenay-Lac-Saint-Jean bölgesindeki AP60 ergitme düzeneğine sahip tesisinde 16 yeni ergitme ünitesi kurarak firmanın Kanada’daki düşük karbonlu alüminyum üretimini artırmak amacıyla 87 milyon Avustralya Doları tutarında yatırım yapacak.

Yatırım, ergitme tesisindeki birincil alüminyum üretimini yaklaşık %45 oranında, ya da diğer deyişle yıllık 26.500 ton artırarak kapasiteyi 86.500 tona çıkarırken tesiste çalışan yaklaşık 100 çalışan için de güvenli bir gelecek sağlayacak.

Firma, küresel alüminyum pazarının, enerji geçişi ve karbondan arınma çabalarından beslenen güçlü istem ile önümüzdeki on yılda yıllık ortalama %3,3 oranında büyüyeceğini öngörüyor.

Firmanın alüminyum grubu tepe yöneticisi Ivan Vella, "Rio Tinto, Kuzey Amerika ve Avrupa'daki müşterilerimizin net istemini karşılamak amacıyla düşük karbonlu ve üretim aşamasında hidroelektrik enerji kullanılmış olan alüminyum metali üretiminde önder konumunu güçlendirme konusunda kararlıdır.” açıklamasını yaptı.

Vello, "AP60 günümüzde ticari üretimde en enerji verimli, en çevre dostu ve en uygun maliyetli düzeneklerden biridir. Bu düzenek burada, Quebec'te yenilenebilir hidroelektrik enerji kullanarak yerkürenin en düşük karbonlu alüminyumlarından bir bölümünü üretiyor. Sıfır karbonlu ELYSIS ergitme teknolojisinde ortaklarımızla birlikte ilerleme sağladıkça sözkonusu teknolojiye daha fazla yatırım yapma konusunda seçenekleri değerlendirmekteyiz.” diye de ekledi.

Kaynak: Miningweekly.com
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü