Slovenya Tarım Bakanı: İklim Değişikliği Covid-19 Pandemi Gibi Öngörülebilir Değil

15 Temmuz 2021

Slovenya Tarım Bakanı Jože Podgoršek, EURACTIV'e özel bir röportajda verdiği demeçte, tarım-gıda sektörü pandeminin en kötüsünden kurtulmuş olsa da, bir gözünün şimdiki zamana ve bir gözünün gelecekteki kriz yönetimine bakması gerektiğini söyledi.

Podgoršek, AB-27 tarım bakanlarını bir araya getiren yasama organı olan AGRIFISH AB Konseyi'nin dönem başkanlığına yıl sonuna kadar başkanlık edecek ve hükümeti tarafından belirlenen öncelikler aracılığıyla Avrupa siyasi gündemini etkileyecek.

EURACTIV'e sektörün istikrara kavuşmasını beklediğini söyledi, ancak AB ülkelerini ihtiyatlı olmaları ve gerektiğinde “ilgili önlemleri derhal almaya” hazır olmaları konusunda uyardı.

Sınır geçiş kısıtlamaları ve konaklama sektörünün kapatılması gibi faktörlerin bir araya gelmesi nedeniyle sektör, COVID-19 salgını sırasında özellikle ağır darbe aldı.

"Tarımsal üretimi afetlere karşı korumaya yönelik önleyici tedbirlerin yanı sıra, bu yıl ilkbaharda donun neden olduğu hasar durumunda kanıtlandığı gibi, durumun acilen kurtarılması büyük önem taşıyor" dedi.

Kaynak: Euractiv
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü