Tamil Nadu Köylüleri, Dharapuram Yakınlarında Çelik Fabrikası Kurulmasına Karşı Çıkıyor

03 Ekim 2019

Times of India (Times of India, Hindistan'da İngilizce olarak yayımlanan günlük gazetedir. Ç.N.) birkaç köylünün Vadugapalayam’da (Vadugapalayam, Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletindeki Ariyalur bölgesinde yeralan bir köydür. Ç.N.) özel sektöre ait alaşımlı çelik fabrikası kurulması girişimini memnunlukla karşılarken pek çok köylünün Perşembe günü Dharapuram’da (Dharapuram, Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletindeki Tirupur bölgesinde yeralan bir kasabadır. Ç.N.) düzenlenen halka açık toplantıda, kurulacak tesise karşı olduklarını belirttiklerini bildirdi.

Kamuya açık toplantıya Tamil Nadu kirliliğin kontrolü görevlileri ve bölge yönetiminden yetkililerin eşliğinde kişileri biraraya getiren K Vijayakarthikeyan başkanlık etti. Özel sektör çelik şirketi, tesisi Vadugapalayam panchayat'ta beş dönümlük bir arazide kurmayı öneriyor. Şirket ayrıca Eyalet Çevresel Etki Değerlendirme Kurumu’ndan çevreyle ilgili netlik belgesi istiyor.

Tesisin kurulmasını destekleyen köylüler, nedenlerini, kurulacak tesisin bölgedeki insanlar için daha fazla istihdam fırsatı yaratacak olmasına dayandırıyorlar. Diğer yandan, tesise karşı olan köylüler ise fabrikanın daha fazla yeraltı suyunu çekebileceğini ve hava kirliliği yaratabileceğini öne sürüyorlar.

Kaynak: Steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü