Tata Çelik, Evden Çalışmaya İzin Verdi

17 Mart 2020

Tata Çelik, yeni Korona virüsü tehdidi sonrası gereksiz toplanmayı önlemek için evden çalışma konusunda yetkililerine bir öneri belgesi yayınladı. Şirket, “Tüm iş başkanları ile birim başkanlarından toplu taşıma araçlarından kaçınmaları istenmektedir, evden çalışabilecek olanlar da eğer isterlerse bunu yapabilirler.” açıklamasında bulundu.

Tata çelik açıklamasında ayrıca, “Son 14 gün içerisinde, özellikle Çin, Hong Kong, Güney Kore, Japonya, İtalya, Tayland, Singapur, İran, Malezya, Fransa, İspanya ve Almanya gibi ülkelere yurtdışı ziyaretleri yapan tüm çalışanların, bağlı bulundukları bölüm başkanına ve sağlık hizmetleri genel müdürüne bilgi vererek geri dönüş tarihlerinden başlayarak 14 gün süreyle izin kullanmaları önerildi. Sözkonusu çalışanların, şirket politikalarına göre yararlı olacak evden çalışma seçeneğini kullanmalarına izin verilmektedir. Şirket ayrıca, çalışanlarının tüm yurtdışı ve yurtiçi iş yolculuklarının askıya alınması konusunda bir yolculuk önergesi yayınladı.” bilgilerini ekledi.

Bir sonraki duyuruya kadar havayolu, demiryolu ya da karayolu ile yurtdışı ve yurtiçi yolculukların askıya alınması zorunlu kılındı. Tata Çelik ofislerine ve üretim tesislerine ziyaretçi girişi yasaklandı.

Kaynak: steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü