Tata Çelik-Hollanda, İşten Çıkarmaları Erteledi

15 Ocak 2020

Hollanda gazetesi Telegraaf, Tata Çelik-Hollanda’nın IJmuiden’deki fabrikasında işten çıkarma yapacağını duyurmasına karşılık Ekim 2021’e kadar istihdamın garanti edileceğini bildirdi. Tata Çelik-Hollanda yönetimi FNV sendikasına yazdığı bir gönderide, sendika ile daha önce yapmış olduğu anlaşmalara bağlı kalacağını söyledi, ancak sonuç olarak işten çıkarmaların kaçınılmaz olduğunu da sözlerine ekledi.

Gönderi, “Yönetim hem FNV’nin hem de işverenin iş sözleşmesini imzaladığını ve iki tarafı da bu anlaşmayla birbirine bağladığını kabul etmektedir. Sözleşme aynı zamanda Tata Çelik Hollanda’nın iyileştirme programının geliştirilmesi için de bir yol gösterici niteliğindedir ve her iki tarafın da buna uyacağını söylemelerine gerek olmaksızın yürürlüktedir.” demekte.

Ancak şirket yönetimi, çelik üretimi, kar marjları ve kazanç yapısı büyük baskı altında olduğu için işten çıkarmaların kaçınılmaz olacağı eklemesini de yapıyor.

Hollanda’da daha önceden sendikalarla yapılmış olan anlaşmalar en azından 2021 yılı Ekim ayına kadar işten çıkarmaların olanaksız olduğu anlamına geliyor.

Tata Çelik, aylarca süren söylentilerden sonra, grubun Hollanda’da 1600, Avrupa’nın geri kalanında ise 1400 kişiyi işten çıkardığını doğrulamıştı.

Kaynak: Steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
YayInlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü