Tata Çelik, Ticari Madencilik Planı Üzerinde Çalışıyor

29 Ağustos 2019

Tata Çelik, bir yüzyıldan fazla bir süredir kömür ve demir cevheri araştırma ve üretiminde uzmanlığını kullanarak ticari madenciliği bir iş fırsatı olarak görebilir. Şirket, ticari madencilik sektörüne girme ve satışa sunulmaları durumunda teklif verebilme olasılığını araştırıyor.

Tata Çelik Şirketi tepe yöneticisi ve finans bölümü başkanı Koushik Chatterjee “Madenciliğe başlıca bir alan olarak bakmamız bizim için önemli. Şu anda değerlendirmekte olduğumuz şey bir iş dalı olarak madencilik sektörüne nasıl girebileceğimiz ve bu konuda Hindistan’a nasıl odaklanabileceğimiz.” açıklamasında bulundu.

Tata Çelik, NMDC’den (NMDC madencilik ve çelik şirketi 1958 yılında Hindistan Devleti tarafından kurulmuş olup Hindistan Hükümeti Çelik Bakanlığı'nın idari kontrolü altında çalışan ve ait olduğu sektörde ülkenin en büyüğü olan şirkettir. Ç.N.) sonra Hindistan’ın ikinci büyük demir cevheri madencisidir. Madenleri Jharkhand ve Odisha eyaletlerine yayılmakta olup bu madenlerden çıkarılan demir cevheri ticari pazara sürülmeyip şirketin Jamshedpur, Kalinganagar ve Angul'daki çelik tesislerini beslemektedir. Tata Çelik ayrıca yine kendi bünyesinde işlemek üzere kromit ve manganez gibi ferro alaşımlar konusunda da faaliyet göstermekte olup ferro alaşımların bir bölümü pazara sürülmektedir.

Tata Çelik, 2018-2019 döneminde kendi madenlerinden sırasıyla 23,3 milyon ton demir cevheri ve 6,54 milyon ton kömür çıkarmıştır. 23,3 milyon ton demir cevheri şirketin çelik üretiminde gereksinim duyduğu demir cevheri tutarının tamamına karşılık gelirken 6,54 milyon ton kömür, şirketin gereksinimi olan tutarın %27’sine karşılık gelmektedir.   

Kaynak: Steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü