Tesco İrlanda’da Dronla Teslimatın İlk Denemesini Yapmaktadır

17 Eylül 2020

Tesco, İrlanda'da müşterilerin 4 kilograma kadar olan gıda alışverişini 30 dakika içinde teslim etmek için bir dronelarla eve teslim denemesi yapacağını duyurmuştur. Önümüzdeki ay başlayacak olan deneme, perakendecinin Galway County'deki Oranmore mağazasında yürütülecek olup, buradan dronelarla çevreye küçük sepetlerde mal göndereceği belirtilmiştir.

Proje kapsamında dronelar Manna Aero Şirketinden tedarik edecektir. Korona virüs karantinası sırasında teknoloji şirketi, küçük İrlanda kasabası Moneygall'daki insanlara ilaç ve diğer temel malzemeleri sağlamak için Sağlık Hizmetleri Yöneticisi ile çalışmaya başlamıştır.

Amazon da 2016 yılında İngiltere'de drone ile ilk ticari teslimatını yapmıştı. Bu kapsamda, bir paket, yerel bir müşteriye 13 dakika içinde başarıyla teslim edilmiştir. Amazon şu anda Prime Air adlı otomatik bir drone teslimat hizmeti geliştirmekte olup, bu sistemle küçük dronlar kullanarak 30 dakika veya daha kısa sürede 2,3 kg'a kadar paketleri teslim edeceğini belirtmektedir.

Kaynak: www.fruitnet.com web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü