Tesla Yeni Otomobil Fabrikası İçin ABD’de Arazi Arıyor

12 Mart 2020

Tesla İcra kurulu Başkanı Elon Musk 10 Mart Salı günü Twitter üzerinden yaptığı açıklamada daha önce tanıtımını yaptıkları yeni elektrikli pikap modelini üretmek için ABD’nin orta bölgelerinde fabrika arazisi baktıklarını söyledi.

Tesla’nın Cybertruck adını alan yeni pikap modelinin 2021 yılının sonunda piyasaya çıkması ve 40,000 doların biraz altında bir fiyatla satışa sunulması bekleniyor.

Elon Musk ikinci bir tweet mesajında ise Kaliforniya’da ve Çin’de üretilmekte olan Model Y için ABD’de ikinci bir üretim tesisi açmayı planladıklarını ve bu amaçla ABD’nin doğu kıyısında da arazi aradıklarını belirtti.

Tesla tarafından, geçtiğimiz Ocak ayının sonunda yapılan bir açıklamada, Kaliforniya Fremont’daki fabrikada elektrikli kompakt SUV tipinde olan Model Y otomobilin üretimine başladıkları ve ilk teslimatları Mart ayının sonunda yapmaya başlayacakları belirtilmişti.

Elon Musk yine geçtiğimiz Ocak ayında yaptığı bir başka açıklamada, Cybertruck adlı pikap modelinde daha yüksek kapasiteli batarya kullanmak zorunda olduklarını bu nedenle üretimdeki mevcut batarya kapasitelerini arttırma konusuna odaklandıklarını belirtmişti. Twitter’daki takipçileri arasında bu konuda bir anket de yapan Elon Musk, Tesla’nın Texas’ta yeni bir giga batarya fabrikası açması hakkındaki görüşlerini sormuştu.
 
Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü