Tokyo Çelik, Haziran Ayında da Ürün Fiyatlarını Değiştirmeyecek

21 Mayıs 2019

Reuters’in bildirdiğine göre elektrik ark ocağı kullanarak çelik üreten Japonya’nın önde gelen demir-çelik şirketi Tokyo Steel Manufacturing Co. Ltd. denizaşırı pazarın zayıflamış olmasına ve stoklarındaki artışa gönderme yaparak Haziran ayında da 6 ay boyunca değiştirmediği fiyatlarında değişikliğe gitmeyeceğini açıkladı.

Haziran ayında inşaat demiri de içerisinde olmak üzere çelik çubuk fiyatları ton başına 69.000 Japon Yeni (626 ABD Doları) H-Profiller’in fiyatı ise ton başına 89.000 Japon Yeni (808 ABD Doları) düzeyinde kalacak. Şirketin 15 çelik ürününün tümünde fiyatlar değişmeyecek.

Şirketin Genel Müdürü Kiyoshi Imamura basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte “ABD ve Avrupa çelik piyasalarında durgunluk var. Rusya ve Türkiye gibi ulusal para birimleri ucuz olan bazı ülkeler de Asya’ya düşük fiyatta ürünler göndererek bu bölgede fiyatlar üzerinde baskı oluşturabiliyorlar. Geçtiğimiz mali yılın sonunda Japon çelik üreticilerinin son dakika üretim artışları nedeniyle yerel çelik stokları yüksek düzeylerde kaldı.” yorumunda bulundu.

Kaynak: Steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü