TOSB Sanal Fabrika Stüdyosu Kurdu

31 Mart 2021

TOSB İnovasyon Merkezi, ONO Teknoloji iş birliğiyle yeni nesil 3D üretim simülasyon teknolojisiyle firmalara güçlü ve ölçülebilir bir platform sunan Sanal Fabrika Stüdyosu’nu hizmete açtığını duyurmuştur.

TOSB’un (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) yeni nesil teknolojiler ve otomotiv ekosistemi alanında önemli çalışmalara imza attığı İnovasyon Merkezi, Tasarım Atölyesi, Dijital Dönüşüm Ofisi, Hızlı Prototipleme Atölyesi ve Eğitim Atölyesi birimlerine ek olarak yeni birimini bünyesine eklemiştir.

Sanal Fabrika Stüdyosu, üretim tesislerinin bakım süreçlerinden İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) alanına kadar farklı alanlarda kullanılabilirken, aynı zamanda  otomasyon senaryolarını da önceden üç boyutlu olarak simüle ederek şirketlere yönelik sağlıklı bir test imkânı sunmaktadır.

İlk olarak Alba Grup, Birinci Otomotiv, Eku Fren, Farplas ve KANCA firmalarının yöneticilerinin deneyimlediği stüdyonun, önümüzdeki dönemde birçok farklı markanın üretim, bakım, onarım ve güvenlik süreçlerine katkı sağlaması hedeflenmektedir. Konuya ilişkin bilgiler paylaşan TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu, “Türkiye’de alışılmışın dışında bir organize sanayi bölgesi olduğumuzu her fırsatta dile getirdiğimiz gibi bu yönde farklı projeler ve yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. TOSB İnovasyon Merkezi de önemle üzerinde durduğumuz bir oluşum. Burada, otomotiv endüstrisinin geleceğine ilişkin birçok yenilikçi teknolojiye yönelik önemli deneyimler kazanıyoruz. Aynı zamanda, elde ettiğimiz deneyimleri TOSB içerisindeki değerli markalarımıza sunuyoruz. Tasarım Atölyesi, Dijital Dönüşüm Ofisi, Hızlı Prototipleme Atölyesi ve Eğitim Atölyesi’nin yanı sıra Katmanlı Üretim Müşteri Deneyim Merkezi, Girişim Evi, Bağlantılı ve Otonom Araç Test Parkuru ve Otonom Mentör Ağı gibi çok yönlü birimlerimiz var. Son olarak bu birimlere Sanal Fabrika Stüdyosu’nu da ekledik." demiştir.

Kaynak : Stendustri
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü