Toyota Firması Tedarik Sorunları Nedeniyle 2022 Yılı Üretim Planlarında Kesintiye Gitti

25 Mayıs 2022

Toyota Motor tarafından 24 Mayıs Salı günü yapılan açıklamada, yarı iletken yonga tedarikinde yaşadıkları sıkıntılardan dolayı, daha önce 950 bin olarak açıklanan Haziran ayı küresel üretim planını 100 bin adet azaltarak 850 bin adede revize ettikleri bildirildi.

Firma, yine daha önce duyurmuş olduğu 2023 yılı Mart ayına kadar küresel çapta 9,7 milyon adetlik yıllık üretim planında ise her hangi bir değişikliğe gitmedi.

Firmadan yapılan açıklamanın devamında, Şangay’daki Kovid-19 kapanmalarından kaynaklanan tedarik problemleri nedeniyle Japonya’da faaliyet gösteren yerel fabrikaların bazı hatlarında üretimimin geçici olarak askıya alınmasına devam edileceği bildirildi. Üretim kesintisinin 25 Mayıs ile 3 Haziran arasında uygulanacağı ve toplam 10 ayrı fabrikadaki 16 üretim hattının kesintiden etkileneceği duyuruldu.

Toyota Motor firmasının Haziran ile Ağustos ayları arasında küresel çapta aylık ortalama 850 bin adet üretim planladığı belirtilirken, tedarik sıkıntıları, pandemi kapanmaları ve diğer bazı faktörler nedeniyle uzun vadeli planlamalar yapma konusunda sıkıntı çektikleri ifade edildi.
 
 Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü