Türkiye'nin Önde Gelen Ambalaj Şirketi Sarten, Katar’da Fabrika Kuruyor

13 Aralık 2019

Türkiye'nin lider ambalaj şirketi olan Sarten Group, Katar’ın hızla büyüyen imalat sektörüne, özellikle de tüketim malları üreticilerine ambalajlama çözümleri sağlayacak bir fabrika kurmayı da kapsayacak şekilde, bu ülkedeki faaliyetlerini genişletmeye başlamıştır.

Sarten, konserve yiyecekler, yemeklik yağ, aerosoller, haşere ilaçları, motor yağları, boyalar ve diğer bazı sektörler de dahil olmak üzere çeşitli endüstriler için dünyanın önde gelen metal kap üreticilerinden biri olup; Hollanda, Rusya, Sırbistan, Romanya ve Bulgaristan dahil birçok ülkede faaliyet göstermektedir.

İstanbul Demir Çelik ve Demir Dışı Metal İhracatçıları Birliği Başkanı Tahsin Öztiryaki bu konudaki görüşlerini; "Katar ve Türkiye arasındaki ikili ekonomik işbirliği, geniş bir sektör yelpazesinde hızlı ve istikrarlı bir şekilde büyüyor. Giderek daha fazla Katar ve Türk şirketi, ekonomik işbirliğini yeni zirvelere taşımak amacıyla karşılıklı ziyaretler gerçekleştiriyor, ticari fırsatları araştırıyor ve ortaklıklar kuruyor” şeklinde ifade etmiştir.

Kaynak : thepeninsulaqatar web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü