Ukraynalı’lar Türkiye'de Tedavi Görmek İçin Geri Geliyor

22 Mayıs 2020

Türkiye, normalleşme sürecinde sağlık turizmi için kapılarını yeniden açıyor. Sağlık Bakanlığı, sağlık turizminin yeniden başlayacağını duyurdu. Bu kapsamda 20 Mayıs'tan itibaren Ukrayna dahil 31 ülkeden gelecek hastalar kabul edilecek. 31 ülke arasında Afrika, Avrupa, Asya ülkeleri yer alacak. Sağlık turizmi yapan turizmciler gelişmeyi olumlu değerlendirdi.

Gelecek hastalar,  Kovid-19 ile mücadele kapsamında seyahat, ülkeye giriş, transfer ve izolasyon gibi kurallara uyacak. Hastalardan ön onay için istenen bilgi ve belgeler Uluslarası Sağlık Hizmetleri AŞ tarafından yayımlanacak. Bir hasta ile birlikte en fazla iki refakatçinin ülkeye girişine izin verilecek. Uçaklarda sıkı önlemler alınacak. Kara yolu ile sınıra gelenlerin araçları yurda alınmayacak.

Kişilerin son 48 saat içinde yapılmış ve sonucu negatif çıkmış Kovid-19 testlerinin sonuç belgesi istenecek. Test yaptıramayanlara sınır kapılarında test uygulanabilecek. Gelenlerin hiçbir yerde konaklama yapmadan doğrudan hastanelere ulaşmaları sağlanacak. Uluslararası sağlık hizmeti veren bu hastanelerde gelen hastalar için bir kat ayrılacak. Ortopedi ve travmatoloji, genel cerrahi, çocuk cerrahisi, üroloji ve göz hastalıkları gibi alanlarda hasta alınacak. Kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi, organ nakli ve kemik ilgili bölümlerine başvuracak hastalar da kabul edilecek.
 
Kaynak: international web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü