Volkswagen, Elektrikli Araçlar için Mobil Şarj İstasyonları Üretecek

28 Ocak 2019

Elektrikli araçların seri üretimine ve motor ve aktarma organlarının üretildiği aksam-parça bölümünü yenilenemeye hazırlanan Volkswagen (VW), elektrikli araçlar için batarya ve mobil şarj istasyonları üretecek. Volkswagen’den Cuma günü yapılan açıklamada, elektrikli araçların aksam ve parçalarının geliştirilmesi için 2020 yılına kadar 870 milyon avro yatırım yapılacağı, söz konusu yatırımın batarya hücreleri ve paketlerinin üretiminin yanı sıra eskiyen batarya hücrelerinin geri dönüşümünü de içereceği belirtildi. Merkezi Aşağı Saksonya’daki Wolfsburg’da bulunan Alman otomobil üreticisi, şu anda motor üreten ve döküm yapan Hannover yakındaki tesisinde elektrikli araçlar için mobil şarj istasyonları üretmeye başlayacağını söyledi.
VW, batarya hücrelerini bir araya getirerek bir enerji bankası oluşturacak ve bu mobil şarj istasyonu tek seferde 15 elektrikli araç şarj etmek için kullanılabilecek. Ayrıca söz konusu şarj istasyonu bir konser esnasında stadyum gibi enerjiye ihtiyaç duyulan yerlere taşınabilecek. Müşteriler de, akıllı telefonlarındaki bir uygulamayı kullanarak mobil şarj istasyonlarını bulabilecekler.
VW’den yapılan açıklamada mobil şarj istasyonlarının gerektiği her yerde örneğin, halka açık otoparklarda, şirketlerin yerleşkelerinde veya büyük ölçekli etkinlik alanlarında geçici bir şarj noktası olarak esnek ve bağımsız bir şekilde kurulabileceği ifade edildi. Ayrıca şarjı tükenen bir istasyonun değiştirilebileceği veya istasyonun kendisini şarj etmesi için güç kaynağına kalıcı olarak bağlanabileceği belirtiliyor. Bunlara ek olarak, mobil şarj istasyonlarının, VW’nin güneş ve rüzgâr enerjisini depolamasına izin vereceği ve yoğun olmayan saatlerde kendisini şarj ederek elektrik şebekesindeki baskıyı azaltmaya yardım edeceği belirtiliyor.
İlk mobil şarj istasyonları bu yıl VW’nin merkezi olan Wolfsburg’da kurulacak ve 2020’de de diğer şehirlere kurulmaya başlanacak.


Kaynak:Reuters web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı