Volkswagen, Kuzey Amerika’da Elektrik Araç Fabrikası Kurmayı Planlıyor

29 Kasım 2018

Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in Amerika kıtası CEO’su Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Volkswagen’in ABD pazarı için elektrikli araç üretimi yapacak olan yeni fabrikasının, Kuzey Amerika’da nereye yapılacağına karar vermeye çalışıldığını belirtti.
Volkswagen’in yeni atanan Amerika kıtası CEO’su Scott Keogh, Volkswagen’in 2020 yılında 30.000-40.000 $ bandında satışa sunacağı elektrikli aracını üretecek yeni bir tesise ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Los Angeles Otomobil Fuarı’nda gazetecilerle konuşan Keogh, Kuzey Amerika’da elektrikli araç fabrikasına %100 ihtiyaç duyulduğunu, şu anda da fabrikanın nereye yapılması gerektiği üzerinde istişarelerde bulunulduğunu belirtti.
Kasım ayı başında Volkswagen’den yapılan açıklamada, şirketin elektrikli otomobil, otonom sürüş ve yeni hareketlilik hizmetleri geliştirmeye 2023 yılına kadar yaklaşık 44 milyar € (50 milyar $) harcamayı planladığı belirtilmiştir. 
Keogh, 2020 için üretim hedefini karşılamak için başlangıçta araçların ABD dışından tedarik edileceğini, ancak daha sonra üretimin ABD içerisinde seçilecek bir merkezde gerçekleştirileceğini ifade etti. Keogh, Volkswagen’in Passat ve Atlas modellerinin üretildiği ABD’nin Tennessee eyaletine bağlı Chattanooga şehrindeki üretim merkezinin, tesiste yeterli yer olması nedeniyle bir seçenek olabileceğini, ancak üretim yeri seçiminde tek opsiyon olmadığını belirtti. 
Tesla hâlihazırda ABD elektrikli araç pazarının büyük kısmını ele geçirmiş durumda, ancak Alman otomobil üreticilerinin ve diğer firmaların sunacağı yeni elektrikli araçların birçoğu önümüzdeki iki yıl içerisinde piyasaya sürülecek. Keogh konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Tesla’nın gerisinde olmasına rağmen, Volkswagen açısından “büyük bir fırsat” sunan ABD pazarının ele geçirilmesi için çok geç olmadığını belirtti.


Kaynak: Reuters web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı