Yaptırımlar, Belarus’un Petrokimya Sektörünü Yeni Seçenekler Keşfetmeye Yönlendiriyor

14 Nisan 2022

Belneftekhim Başkan Vekili Vladimir Sizov gazetecilere, yaptırımların devlet tarafından işletilen petrokimya şirketi Belneftekhim'i yeni fırsatlar aramaya ve yeni seçenekler keşfetmeye yönelttiğini söyledi.

Vladimir Sizov, bir yandan kısıtlamaların belirli pazarlardaki operasyonları engellediğini ve fonların hareketini zorlaştırdığını, ancak öte yandan şirketleri yeni satış pazarları ve hammadde tedarikçileri aramaya, ödeme seçeneklerini ve karşılıklı anlaşmalarda kullanılan para birimlerini çeşitlendirmeye iten bir hareket olduğunu belirtti.

"Yaptırımlar nedeniyle ortaya çıkan zorluklarla başarılı bir şekilde başa çıkıyoruz. Özellikle, ABD'nin endişe ve girişimlerine karşı 2007-2021 yıllarında yürürlükte olan yaptırımları, dış ekonomik operasyonlarımızın çökmesine yol açmadı. 2007 yılına göre performansımız bozulmadı hatta ihracatımız bile arttı.” dedi.

Vladimir Sizov, "Geçen yıl ihracatımız düşmedi, ama 2020'ye kıyasla 1,5 kattan fazla arttı" dedi. "Bu çoğunlukla, hükümet organlarının desteği ve endüstri liderlerinin uyumlu faaliyetleri sayesinde başarıldı. Alınan önlemler meyvelerini verdi ve bizi ayakta tuttu, bu darbeye dayanmamıza yardımcı oldu ve endüstriyi ayağa kaldırdı" dedi.
 
Kaynak: eng.belta.by
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü