Yatırımcı Grubu, Hayvancılık Endüstrisinin Metan Konusunda Daha Fazla Önlem Alması Gerektiği Konusunda Uyardı

02 Aralık 2021

Bir yatırımcı grubu Çarşamba günü yaptığı açıklamada, metan emisyonlarını azaltmak ve ormansızlaşmaya son vermek için küresel bir baskının, hayvancılık endüstrisindeki zayıf kurumsal çabalar tarafından engellenme riski altında olduğunu söyledi.

100'den fazla ülke, çoğu hayvancılık endüstrisinden gelmesi gerekecek olan COP26 iklim görüşmelerinde 2030 yılına kadar metan emisyonlarını %30 azaltma ve ormansızlaşmayı durdurma ve tersine çevirme sözü verdi. BM gıda ajansı, insan kaynaklı metan emisyonlarının %44'ünün hayvancılıktan kaynaklandığını söyledi.

Üyeleri 45 trilyon dolardan fazla varlığı yöneten FAIRR Initiative'in (FI) bir raporuna göre, dünyanın en büyük canlı hayvan üreticilerinin beşte birinden daha azı şu anda emisyonlarının bir kısmını ölçmektedir.

FI Başkanı Jeremy Coller, "Hem insan faaliyetlerinden hem de ormansızlaşmadan kaynaklanan metanın en büyük itici gücü olarak, COP26'da belirlenen hedefler gıda ve tarım sektörüne büyük bir sorumluluk verdi. Yine de metandan gübre yönetimine kadar yaşanan başarısızlıklar, pazarda sığırların yeni kömür olduğu yönündeki artan algının altını çiziyor" dedi.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü