Yonga Üreticisi Infineon Firmasının 2022 Yılı Ciro Hedefleri Beklentilerin Üzerinde Gerçekleşiyor

09 Mayıs 2022

Otomotiv sanayisi için yarı iletken yonga üreten en büyük firmalardan birisi olan Infineon tarafından 9 Mayıs Pazartesi günü yapılan açıklamada, şirketin cirosunda yılın ikinci çeyrek dönemi için %22 oranında bir artış bekledikleri ve bu büyüme beklentisinin yıl sonu rakamlarına da yansıyacağı bildirildi.

Münih merkezli bir firma olan Infineon, bu açıklama ile 2022 yıl sonu şirket performansı beklentilerini ikinci kez revize etmiş oldu. Bu son revize ile birlikte daha önce 13 milyar avro olarak açıklanan yılsonu ciro beklentisi, 13 milyar 500 bin avro olarak düzeltildi ve hata payının art eksi 500 milyon avro civarında olacağı açıklandı.

Firmadan yapılan açıklamanın devamında, yılın üçüncü çeyreğinde de cironun bir önceki açıklanan değer olan 3,26 milyar avroyu geçerek 3,4 milyar avro düzeyinde gerçekleşeceği bildirildi.

Firmanın İcra Kurulu Başkanı Jochen Hanebeck, Ukrayna’da devam eden savaş ve koronavirüs salgınının mevcut seyrine bakıldığında küresel boyuttaki belirsizliklerin devam ettiğini belirtti. Bu durumun tedarik zincirlerini olumsuz etkilemeyi sürdürdüğünü söyleyen Hanebeck, hali hazırda yarı iletken yongalara olan talebin üretim miktarından çok daha fazla olduğuna dikkat çekti.

Şirketin üçüncü çeyrek dönem için hedeflediği 3,21 milyar avroluk cironun da beklentilerin üzerine çıkarak 3,30 milyar avroya ulaştığı açıklandı.
  
Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü