Zalando’da İskandinavya'da Ücretsiz Teslimatını Sona Erdirdi

07 Mayıs 2019

Zalando Avrupa’da ücretsiz teslimat hizmetini yavaş yavaş bitiriyor. Bu durum geçen Kasım ayında İtalya'da başladı ve şimdi giderek daha fazla pazarlarda teslimat ücreti talep etmeye başlıyor. Bu kararın uygulanacağı yeni yerler Danimarka, Norveç, İsveç ve Finlandiya.

Zalando ilk defa müşterilerinden Kasım ayında nakliye maliyetlerini talep etti. Alman moda şirketi, sipariş değeri 25 avronun altındaysa, İtalya’daki müşterilerinden nakliye maliyetlerini ödemelerini istedi.

Daha önce Zalando bir denemeden bahsetmişti, fakat geçen ay Zalando’nun Birleşik Krallık, İrlanda ve İspanya’da ücretsiz teslimatı sonlandırmakta olduğu bilinmekteydi. Aynı zamanda, e-ticaret devi bu tedbirleri genişletme planlarının olmadığını söylemişti.

Reuters bu ay İskandinav ülkeleri için planlanan minimum sipariş ücretine dair haberi paylaşmıştı. Mayıs ayının sonunda, şirket Danimarka, İsveç, Finlandiya ve Norveç'teki küçük siparişler için teslimat ücreti almaya başlayacak.

Zalando'daki SVP Operasyonlarından David Schroeder, asgari sipariş eşiğinin şu ana kadar müşteri memnuniyeti üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığını söyledi.

İlginç olan ise Zalando’nun Almanya, İsviçre, Avusturya ve Hollanda’daki müşterilerinden henüz teslimat ücreti istememesidir. CEO Rubin Ritter, şirketinin bu ana pazarlarda teslimat ücreti uygulamayı planlamadığını söylemektedir. Bunun nedeni ise oradaki müşterilerin siparişlerinde genellikle fazla harcama yapmalarıdır.

Kaynak: ecommercenews web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü