ABD Başkanı Donald Trump Coronavirüs Açıklamaları

19 Mart 2020

11 Mart 2020 tarihinde ABD Başkanı Donald Trump tarafından Corona Virüsü hakkında yapılan ve Beyaz Saray resmi sayfasında yapılan açıklamalardan bazı önemli kısımlar aşağıdadır:
 
-ABD Başkanı Donald Trump Corona Virüsü’nün diğer ülkelerden ABD’ye girişine mani olmak için bazı ülkelere seyahat yasağı getirmiştir. Bu yasak bilhassa bazı Avrupa ülkelerine (Schengen Bölgesi’ndeki 26 ülke) giden yabancıların ülkeye girmemesi yönündedir. Bahsi geçen mal ya da kargo için değil sadece insanlar içindir.
- ABD Başkanı Trump, bu salgından zarar gören işletmeleri ve çalışanları desteklemek için bir ekonomik yardım paketi ilan etmiştir.
- Başkan Trump, Küçük İşletmeler İdaresi'ne (SBA) koronavirüsten etkilenen işletmelere kredi sağlama yetkisini kullanma talimatı vermiştir. Bu kredilerin, koronavirüsün neden olduğu aksaklıklara merhem olmaya yardımcı olacağı öngörülmektedir.
- Başkan Trump, ABD Kongresine bu programın finansmanını 50 milyar dolar daha artırma çağrısında bulunmuştur.
- Başkan Trump, Hazine Bakanlığı'na, koronavirüsten olumsuz etkilenen belirli kişi ve işletmeler için vergi ödemelerini ertelemesini bildirecektir.
-Başkan Trump, ABD Hazine Bakanlığı’na, koronovirüsten olumsuz etkilenen belirli kişi ve işletmeler için vergi erteleme konusunda direktif verileceğini açıklamış ve bunun ekonomiye ek 200 milyar doları aşkın bir nakit akışı sağlayacağını ifade etmiştir.
-Başkan Trump, Kongre’ye vergi indirimi yardım paketini bir an önce geçirme çağrısında bulunmuştur.
-Başkan Trump, yakında koronavirüsden ötürü hasta olan, karantinaya alınan ya da başkalarına bakan çalışanlara mali yardım sağlamak için acil önlem alacağını açıklamıştır.
- Başkan Trump Ocak ayında Çin’den Şubat ayında ise İran’dan gelen yabancılara seyahat yasağı getirtmiştir.
- ABD yönetimi İtalya ve Güney Kore’den gelen tüm yolculara zorunlu tarama uygulamıştır.
- Trump müdahale çabalarını finance etmek için halihazırda 8 milyar doları aşan yardımların altına imza atmıştır.
- Ülke genelinde 1 milyonu aşkın coronavirus testi dağıtılmış ve bu haftanın sonuna dek 4 milyon testin daha dağıtılacağının duyurusu yapılmıştır.
https://www.whitehouse.gov/briefings-statements/president-donald-j-trump-taken-unprecedented-steps-respond-coronavirus-protect-health-safety-americans/