ABD SENATOSU KORONAVİRÜS YARDIM PAKETİNİ ONAYLADI

27 Mart 2020

ABD Senatosu’nun Çarşamba günü geç saatlerde gerçekleştirdiği oturumda, koronavirüs salgınının Amerikalı çalışanlar ve işletmeler üzerinde yarattığı ekonomik darbeyi yumuşatmak için büyük bir oy çoğunluğuyla 2 trilyon dolarlık teşvik paketini onayladığı bilgisi veriliyor.

Senato’nun, 880 sayfalık tasarıyı oybirliğiyle sıfıra karşı 96 oyla kabul ettiği ve bahsi geçen yardım paketinin; zor duruma düşen işletmelere kredi sağlayacağı, işsizlik sigortası ödeneğini genişleteceği ve Amerikalılara direkt nakit ödeme sağlayacağı bildiriliyor.

Senato oylamasından birkaç saat sonra Perşembe günü açıklanan yeni verilerde geçtiğimiz hafta 3 milyon Amerikalının işsizlik sigortasına başvurduğu ve bunun, ABD’nin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntının bir göstergisi olduğu ifade ediliyor.

İşsizlik sigortası başvurusundaki bu muazzam artışların, ülke genelinde koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek amacıyla gerçekleştirilen evden çıkmama tedbirleri, salgından ötürü Amerikalıların iş yerlerinden uzaklaşması, işletmelerin durma noktasına gelmesi ve birçok şirketin çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kalmasıntan ötürü yaşandığı belirtiliyor.

ABD Temsilciler Meclisi’nin Senato’dan geçen tasarıyı Cuma günü oylamasının beklendiği aktarılıyor.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi’nin Senato’daki oylamanın ardından yaptığı açıklamada, “Demokratlar tasarıyı destekleyeceğini” ifade ettiği aktarılıyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ise Çarşamba günü gerçekleştirdiği açıklamada, “Paket masama gelir gelmez imzalayacağım” ifadelerini kullandığı ve senato oylaması sonrası resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Tebrikler Amerika” ifadelerini kullandığı bildiriliyor.

Kaynak: 
https://www.nbcnews.com/politics/congress/white-house-senate-reach-deal-massive-2-trillion-coronavirus-spending-n1168136