ABD Yüksek Mahkemesi Çelik Grubu’nun 232. Madde’nin Yeniden Değerlendirilmesine Yönelik Talebini Reddediyor

27 Haziran 2019
ABD Yüksek Mahkemesi Çelik Grubu’nun 232. Madde’nin Yeniden Değerlendirilmesine Yönelik Talebini Reddediyor
 
ABD Yüksek Mahkemesi’nin, 232. Maddenin anayasaya uygunluğuyla ilgili itirazı dinlemeyi reddettiği ve itirazın Federal Temyiz Mahkemesi’ne gönderildiği belirtiliyor.
 
Geçtiğimiz Nisan ayında Amerika Uluslararası Çelik Enstitüsü’nün (AIIS), Uluslararası Ticaret Mahkemesi’nin 25 Mart’ta verdiği ve ABD Başkanı Donald Trump’ın çelik ürünlerine vergi getirmek için 232. maddeyi kullanmasını yasal kılan kararı, yeniden gözden geçirmesi için ABD Yüksek Mahkeme’sine dilekçe verdiği bilgisi veriliyor.
 
31 Mayıs’ta AIIS’in, Yüksek Mahkemenin normal olarak incelemeyi onaylamadan önce Federal Temyiz Mahkemesi’nin kararını beklediğini kabullendiği ancak yaptıkları itirazın “sıradan bir dava” olmadığını savunduğu bilgisi veriliyor.AIIS’in, Yüksek Mahkeme’nin ivedi incelemesi ile halkın çıkarlarına daha iyi bir şekilde hizmet edileceğini ifade ettiği belirtiliyor.
 
Başsavcı Noel Francisco tarafından yönetilen Adalet Bakanlığı avukatlarının geçtiğimiz ay Yüksek Mahkeme’nin itirazı reddetmesi gerektiğini söyledikleri ve  bilgisi veriliyor.
 
Yüksek Mahkeme’nin kararı sonrası AIIS’in, “232.madde’nin anayasaya aykırı olduğuna dair sağlam ve yasal bir davamız olduğuna inanmaya devam ediyoruz. Federal Temyiz Mahkemesi konuştuktan sonra kaybeden tarafın Yüksek Mahkemeden bu kararı gözden geçirmesini isteyeceğini düşünüyoruz.” açıklamasını yaptığı bilgisi veriliyor.
 
Kaynak: https://insidetrade.com/daily-news/supreme-court-denies-steel-group’s-request-consider-section-232-challenge