Beyaz Saray: Fikri Mülkiyet Stratejisi Daha Fazla Koordinasyon Gerektirmektedir

31 Aralık 2020

​9 Kasim 2020 tarihinde Beyaz Saray tarafindan 2020-2023 fikri mulkiyet ortak stratejisi yayinlanmistir. Bahse konu planın, benzer fikirlere sahip ülkelerle gelişmiş koordinasyonun yanı sıra ticaret anlaşmalarına güçlü hükümlerin dahil edilmesini vurguladığı belirtiliyor.

"Fikri Mülkiyetle ilgili Ortak Stratejik Planı'nın" ABD Fikri Mülkiyet Uygulama Koordinatörlüğü Ofisi (IPEC) tarafından Pazartesi günü geç saatlerde yayınlandığı bilgisi veriliyor. Bahsi geçen planın Kongre'ye her üç yılda bir sunulmasının, 2008 Fikri Mülkiyet Hakları ve Kaynakların Önceliklendirilmesi Yasası uyarınca gerekli olduğu ifade ediliyor. Yayınlanan bu son planın bugüne kadar yayınlanan dördüncü üç yıllık plan olduğu, 58 sayfalık belgenin büyük ölçüde IPEC'in Kongre'ye sunduğu yıllık fikri mülkiyet raporunu yansıttığı bilgisi veriliyor.

Bahse konu raporda, "Koruma ve yaptırım dahil olmak üzere fikri mülkiyet sorunlarının üstesinden gelmek için çalışmalıyız. Fikri mülkiyet hırsızlığına karışan yabancı kuruluşların artık haksız kazanımlarından kâr etmelerine mani olmak için benzer düşünen ülkelerle de çalışmalıyız." diye belirtilmiştir.

Kaynak: https://insidetrade.com/daily-news/white-house-intellectual-property-strategy-calls-more-coordination

Yayınlayan: Vaşington Ticaret Müşavirliği