Ekonomik Durgunluk Açıklamaları

19 Mart 2020

17 Mart’ta ABD Başkanı Donald Trump, Ulusal Ekonomik Konseyi Direktörü Larry Kudlow ve 15 Mart’da ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin tarafından ABD Ekonomisi’nde durgunluk yaşanıp yaşanmayacağına dair yapılan açıklamalar:

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin: ”Ekonomik durgunluk olacağını düşünmüyorum. Asıl sorun ekonomik durum değil…İçerisinde bulunduğumuz durum daha önce benzeri görülmeyen bir durum. Bir yavaşlama olacak. Yılın ilerleyen dönemlerinde bu virüsün üstesinden geldiğimizde ekonomik faaliyetler artacak.”

Ulusal Ekonomik Konseyi Direktörü Larry Kudlow: “Zorlu bir iş bizi bekliyor. Bundan şüphem yok. Durumu şu ya da bu şekilde tanımlamayacağım. Şuan için durumun ne olacağını bilemiyoruz. Modeller bilemiyor. Bilmediğimiz çok şey var. Ekonomimizin temelleri sağlam.”

Başkan Trump: “Ekonomik durgunluk olabilir. Biz olaya ekonomi değil virus ve sağlık açısından bakıyoruz. Bu sorun ortadan kalktığında muazzam bir yükseliş göreceğinizi düşünüyorum.”

https://markets.businessinsider.com/news/stocks/trump-administration-recession-coronavirus-economic-impact-story-not-straight-mnuchin-2020-3-1029005123