Küresel Çelik Forumu’ndan Çelik Krizine Karşı Harekete Geçmeleri İçin G-20 Liderlerine Çağrı

28 Ekim 2020

Çelik Sektöründe Kapasite Fazlası Küresel Forumu’nun (Global Forum on Steel Excess Capacity-GFSEC), bugüne dek kaydedilen çelik talebinde "en keskin gerileme" olarak adlandırdıkları durumla yüzleşme taahhütlerini yeniden teyit ettikleri ve G-20 liderlerine önümüzdeki ay gerçekleştirilecek yüksek profilli toplantıda sorunları ele alma çağrısında bulunduğu bilgisi veriliyor.

Çelik Sektöründe Kapasite Fazlası Küresel Forumu Avrupa ve Kore eşbaşkanları tarafından düzenlenen video konferansı sonrası Forum’a üye 29 ülke tarafından onaylanan 67 sayfalık bir raporun yayınlandığı belirtiliyor. Bahse konu raporda COVID-19’dan ötürü daha da kötü hale gelen sorunları azaltmayı amaçlayan politika önerilerinin yer aldığı bilgisi veriliyor. Bu raporun, forumun 2016'da kurulmasından bu yana yayınlanan dördüncü rapor olduğu ve video konferansta ABD’nin, Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer tarafından temsil edildiği belirtiliyor.

Video konferans sonrası yayınlanan raporda, Kovid-19 salgınının neden olduğu küresel krizin etkileriyle birlikte, kapasite ve talep arasındaki boşluğun genişlediği ifade edilmiştir.

Yapılan ortak açıklamada, 21-22 Kasım’da gerçekleştirilecek G-20 G20 Zirvesinde çelik konusunun “sıkı bir şekilde ele alınması” çağrısında bulunulmuştur.

Forum üyelerinin, koronavirüs salgınının yanı sıra "Forum’da yer almayan ekonomilerdeki gelişmelerin", "çelik talebindeki en keskin düşüşlerden birine yol açtığını ve etkileri önümüzdeki yıllarda da devam edebileceğini" söylediği aktarılıyor.

Kaynak:https://insidetrade.com/daily-news/global-steel-forum-calls-g20-leaders-act-unprecedented-crisis