Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın Azerbaycan Ziyareti

18 Aralık 2019
Ukrayna Cunhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, 17 Aralık 2019 tarihinde resmi temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Azerbaycan-Ukrayna İş Forumu'na katıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, forumda yaptığı konuşmasında, iki ülkenin ekonomik ilişkilerinin büyük potansiyele sahip olduğunu, ancak verilerin kendilerini tatmin etmediğini, ayrıca Azerbaycan'dan Ukrayna'ya daha çok enerji sektöründen ihraç yapıldığını ve bu ülkeye ihracatı çeşitlendirmek istediklerini söyledi.
 
Anılan Foruma Azerbaycan'dan 100'den fazla, Ukrayna'dan ise 90'dan fazla şirketin katıldığını dile getiren Aliyev, "Karşılıklı ticareti teşvik etmek için çok önemli adımlar atılacak. Aynı zamanda, yatırım konularında yeni bir aşamaya girebileceğimizi düşünüyorum. Ukrayna'nın yatırım ortamı iyileşiyor. Büyük yatırımlar ve özelleştirme için büyük planlar var. Bence Azerbaycan şirketleri çeşitli yatırım projelerine aktif olarak katılmalı" diye konuştu.
 
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ise konuşmasında, Ukrayna'da 400'den fazla şirketin özelleştirileceğini ve reel sermaye görmek istediklerini, Ukrayna'da yeni altyapı projelerini hayata geçireceklerini, 16 bin kilometre yol yapacaklarını belirterek, Azerbaycanlı firmaların Ukrayna'da gerçekleştirilecek olan yol inşasında aktif iştirak etmelerini ve onların başka ülkelerde başarılı çalışmalar yaptığını ve Azerbaycan Devlet Petrol Şirketinin (SOCAR) de Ukrayna'daki faaliyetlerinin genişlenmesini arzu ettiklerini" belirtti.


Yayımlayan: Bakü Ticaret Müşavirliği