Bahreyn ‘Üçüncü En İyi İslami Ekonomi’ Seçildi

11 Kasım 2018

 
Krallığın İslam ekonomisi alanında kazandığı başarılar, 2018/19 Küresel İslami Ekonomi Raporu tarafından vurgulandı. Rapor dünyadaki İslami ekonomilerin kapsamlı bir görünümünü vermekte ve ülkelerin helal ve İslam pazarına nasıl hitap ettiğini göstermektedir.

Rapor Thomson Reuters tarafından Dinar Standard ile işbirliği içinde ve Dubai İslami Ekonomi Başkenti desteğiyle hazırlanmıştır. Bahreyn, İslami finans sektörünün yanı sıra, helal seyahat, helal medya ve rekreasyon alanlarında da oldukça başarılı bulunmuştur.
 
İlk 15 İslam ekonomisi listesinde, Malezya ilk sırada yer alırken, BAE ikinci sırada yer almıştır. BAE, helal gıda, helal seyahat, mütevazı moda, helal medya ve rekreasyon gibi alanlarda iyi performans gösterirken, Malezya İslami finans alanında en iyi performansı sergilemiştir.
 
Dünya çapında 2017'de 1,8 milyar Müslüman, yaklaşık 2,1 trilyon dolar harcamıştır; İslam ekonomisi istikrarlı büyümesini sürdürmektedir. Ancak, küresel İslam Ekonomisinde büyüme için hala önemli bir alan bulunmaktadır. Özel sektör İslami yatırımların tutarı 2017 yılında yaklaşık 0,8 milyar dolardır; bu rakam 2017 yılında küresel çapta gerçekleşen toplam girişim sermayesi ve özel sermaye yatırımları tutarı olan 600 milyar doların yanında çok küçük kalmaktadır.
 
Kaynak : http://www.newsofbahrain.com/bahrain/48267.html