Bahreyn’de Gıda Güvenliği Çalışmaları

25 Nisan 2020

Bahreyn’de Gıda Güvenliği Çalışmaları

 

Bahreyn, toprakları tarıma elverişsiz, çok küçük bir ülkedir. GSYH'sının sadece binde 3'ünü tarım ve hayvancılık ürünleri oluşturmaktadır. Bahreyn için gıda güvenliği önemli bir konudur ve korona virüs krizi döneminde daha da önemli hale gelmiştir. Bir yandan gıda ithalatı yapılırken diğer yandan çiftçileri destekleme çalışmaları yürütülmektedir. Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası Gıda Komitesi başkanı Sn. Khalid Al Amin Oda'nın yerel çiftçilerle işbirliği imkanlarını geliştirmek istediğini açıklamıştır. Daha çok ve çeşitli ürün geliştirmek için sorumluluk almak istediklerini belirtmiştir.

Duraz Bölgesinde 18 bin m2’lik bir alan 44 seranın kurulması ve 460 ton sebze üretimi için hazırlanmaktadır. Hoorat Ali Bölgesinde ise 24 bin m2’lik alanda 46 sera kurulacak ve 463 ton sebze üretilecektir. Bu alanların kurulmasıyla ülkenin sebzede kendine yeterliliği %20’ye yükselecektir. Ayrıca balıkçılıkta da ülkenin halihazırda %50 olan kendine yeterlilik oranının %62’ye çıkarılması hedeflenmektedir.

Kaynak : www.gdnonline.com