Bahreyn’in Üretken Aileleri

28 Haziran 2020

Bahreyn’in Üretken Aileleri

Bahreyn’in üretken aileleri, hükümetin desteğiyle ürünlerinin küresel pazarlarda erişimini genişletmeye hazırlanıyor. Üretken aileler projesi Çalışma ve Sosyal Gelişim Bakanlığı desteği ile 1970’lerden beri uygulanan bir projedir.

Bahreyn Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı tarafından geliştirilen ve teşvik edilen üretken aileler projesi, hem geleneksel hem de modern ürünlerin aile içinde üretimine ve bu yolla ailelerinin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi temeline dayanmaktadır.

Bahreyn üretken aileler projesi, eğitim, uygun finansman ve pazarlama ve yönetim gibi özel hizmetlerin sağlanmasını (üretken mutfak, endüstriyel dikiş ve porselen üretimi atölyeleri vb) ve bu ailelerin projelerini desteklemeyi ve geliştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca ürünleri geliştirmek için bir tasarım ve yenilik birimi bulunmakta, ihracatı ve e-ticareti desteklemek için bilgi teknolojisi birimi bulunmakta, valiliklerde ve çeşitli satış merkezleri kalıcı sergiler kurulmaktadır. Projeye pek çok devlet kuruluşu katkı vermektedir. Yetkililer, “Düzenli bölgesel pazarlarımızın yanı sıra ABD ve Avustralya'ya ihracat yapmaya başladık ve artan talep ile karşılaştık” açıklamasını yapmıştır.

Üretken aileler projesi hakkında aşağıdaki sayfalardan daha fazla bilgi alınabilir.

https://www.mlsd.gov.bh/en/family/empowering_families


Kaynak : http://www.gdnonline.com/