Belçika Büyüme Fonu 213 milyon Avroya Ulaştı

24 Haziran 2019

Yeni teknoloji şirketlerine yatırımın artırılması amacıyla oluşturulan Belçika Büyüme Fonunun (BGF-Belgium Growth Fund) 300-400 milyon avroya ulaşması hedeflenmekte. Şimdiye kadar ağırlıklı olarak bankalar, sigorta şirketleri ve emeklilik fonları gibi yatırımcı kuruluşlar tarafından katkı sağlanan fon, Belçika risk sermayesi sektörünü güçlendirmek amacıyla bir önceki Maliye Bakanı Johan Van Overtveldt tarafından kurulmuştu.
Büyüyen Belçika şirketleri, 20 milyon avro üzeri harcamalarını finanse etmek için yabancı yatırımcı arayışına girmekteler. Sınırlı sayıdaki Belçikalı yatırımcı tarafından karşılanabilen bu miktarın fon tarafından karşılanması öngörülmekte.
Maliye Bakanı Alexander De Croo hedeflerinin, daha fazla yenilikçi girişimin (start-up) genişlemesi ve büyümesini sağlamak ve bu şekilde yeni şirketlerin büyüme ve istihdam yaratma etkilerinin artırılması olduğunu belirtti. SFPI (Federal Katılım ve Yatırım Topluluğu) ve BNP Paribas Fortis dışında fonda AG Sigorta, Belfius Sigorta, Ethias, KBC Verzekeringen, vdkbank ve Crelan’ın da yatırımı bulunmakta.

Kaynak: Brussels Times