Belçika Ekonomisi 2021 Yılında Yaklaşık %5 Büyüyebilir

09 Nisan 2021

Louvain Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (UCL-Institut de Recherche Économique et Sociale - IRES) tarafından yayınlanan çalışmaya göre, pandemi ile mücadele kapsamında uygulanan önlemlerin geçici olarak kalması varsayımı altında, 2020 yılında %6,3 daralan Belçika ekonomisinin 2021 yılında %4,9 oranında büyüyeceği tahmin edilmektedir.

Araştırmada, sağlık krizi nedeniyle ekonomik faaliyetin büyük ölçüde kesintiye uğramasına rağmen, ülkede aşılama kampanyasının başlaması ve uluslararası ekonomideki iyileşme belirtilerinin ekonomi üzerinde olumlu etkileri olduğu kaydedilmektedir.

Bu yılın ilk çeyreğinde yaklaşık %1 oranında büyüdüğü tahmin edilen Belçika ekonomisinin, Mart ayı sonunda genişletilen önlemler nedeniyle ikinci çeyrekte önemli ölçüde yavaşlaması beklenmektedir. Koronavirüs tedbirlerinin uzatılmaması ve önümüzdeki dönemde aşı uygulamasının hızlanması durumunda, yılın ikinci yarısında daha kalıcı bir iyileşme beklenebileceğini belirten IRES, 2021 yılı genelinde Belçika'nın %4,9'luk bir büyüme oranına ulaşabileceğini ve işsizlik oranında hafif bir artışa karşın ekonomik toparlanmanın yaklaşık 33.000 yeni istihdam sağlayacağını öngörmektedir. 

Kaynak: The Brussels Times