Belçika’da Normalleşme Sürecinde 3. Aşama 8 Haziran'da Başlıyor

03 Haziran 2020

3 Haziran tarihinde gerçekleştirilen Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında Belçika Başbakanı Sophie Wilmès, Belçika'nın çıkış planının bir sonraki aşamasına planlandığı gibi 8 Haziran tarihinde geçileceğini belirtti. Göstergelerin beklenilenden daha iyi ve cesaret verici olduğunu ifade eden Başbakan başlangıçta (13 Mart tarihinde) her şeyi yasaklayarak başlanıldığını 8 Haziran'dan itibaren spesifik olarak yasaklanan faaliyetler dışında her şeye izin verileceğini belirtti.

Açıklanan kararlara göre 8 Haziran tarihinden itibaren masalar arasında 1,5m, masa başına maksimum 10 kişi şartıyla kafe, bar ve restoranlar yeniden açılabilecektir. işletmeler gece saat 01:00’e kadar açık kalabilecek olup garsonların yüz maskesi takmaları gerekmektedir.

Mümkün olması halinde uzaktan çalışma önerilmekte, tüm sektörlerdeki firmalar sektörle müzakerelerde belirlenecek belirli protokoller altında yeniden çalışmaya başlayabilirler. Hem amatör hem de profesyonel spor faaliyetleri izleyici olmadan devam edebilecektir. 100’den fazla kişinin birarada bulunmaması kaydıyla dini hizmetler devam ettirilebilir. Belçika içinde bir veya daha fazla gün süren yolculuklara tekrar izin verilecektir.

15 Haziran tarihinden itibaren, varış ülkesindeki kurallara bağlı olarak Schengen Bölgesi içindeki ülkelere seyahat etmek mümkün olacaktır.

1 Temmuz  tarihinden itibaren,  tüm kültürel etkinlikler maksimum 200 kişi için tekrar organize edilebilir. Sinemalar ve tiyatrolar ile eğlence parkları ve oyun salonları yeniden açılabilir. Dini hizmetler için  izin verilen azami kişi sayısı 200'e çıkarılacaktır.

Kaynak: The Brussels Times