Belçika’da Yeni Koronavirüs Önlemleri

23 Temmuz 2020

Federal ve Bölge Bakanları ve sağlık uzmanları ile gerçekleştirilen Ulusal Güvenlik Konseyi Toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında Belçika Başbakanı Sophie Wilmès, koronavirüs istatistiklerindeki kötüleşen seyir nedeniyle alınan kararları açıkladı. Açıklamada, koronavirüs salgını kapsamında daha önce uygulanan önlemlerin gevşetilmesinin durdurulduğu bunun yerine hafta sonundan itibaren uygulamaya konulacak yeni önlemlerin getirildiği belirtildi.

Toplantıda açıklanan kararlara göre, halihazırda toplu taşıma ve alışveriş merkezi, sinema müzeler gibi kapalı alanlarda zorunlu olan maske kullanımı pazarlar, fuar alanları ve alışveriş caddeleri gibi kalabalık alanlar için de zorunlu olacak.

Gece satış yapan dükkanlar için kapanma saati 01:00’den 22:00’ye indirilmiş, kafe ve restoranlar için Almanya ve Fransa’da uygulanmakta olan sisteme benzer şekilde müşterilerin kayıtlarını tutma ve iki haftalık bir süre için saklama zorunluluğu getirilmiştir.    

Bölge ve Federal yetkililer ile koordinasyon sağlanması şartıyla Belediyelerin, maske takma zorunluluğu, acil durumlarda sokak, bölge veya tüm belediye sınırlarında kısmi tecrit uygulanabilmesi gibi yerel düzeyde ilave önlem alabilmelerine olanak sağlanmıştır.

Tatilden dönenlerin Belçika’ya girişte, ulaşım şekli ve hangi ülkeden geldiğine bakılmaksızın iletişim bilgilerini içeren bir form doldurması gerekmektedir.

Belçika’da halihazırda AB ülkeleri ve Şengen Bölgesi dışında turistik seyahatlere izin verilmemektedir. AB ülkeleri ve Şengen Bölgesi dışındaki ülkeler ile İngiltere’nin Leicester şehri ve Portekiz ve İspanya’nın bazı bölgelerinden Belçika’ya gelenler için zorunlu karantina ve test uygulaması  devam etmektedir.  

Kaynak: VrtNews