Abu Dabi ABD’ye 100 milyar dolarlık yatırım yaptı

15 Aralık 2019

Abu Dabi devlet yatırımcısı Mubadala Investment Co. Genel Müdür Yardımcısı Waleed Al Muhairi bugün yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’ne 100 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını, bunun da yaklaşık 240 milyar dolarlık değerindeki portföyünün yüzde 40’ından fazlası anlamına geldiğini söyledi.

Abu Dabi’deki SALT konferansında konuşan Al Muhairi, yatırımların büyük bölümünü doğrudan yapıldığını, küçük bir kısmının da dolaylı olarak fonlar yoluyla yapılan yatırımlardan oluştuğunu belirtti.
Al Muhairi, portföyün kalan kısmının üç bölgeye (Birleşik Arap Emirlikleri, Avrupa ve Asya) eşit olarak bölündüğünü kaydetti.
Al Muhairi, Mubadala Investmen Co.’nun Çin’de, 10 milyar dolar’lık BAE-Çin fonundan 15-16 sektöre 2 milyar dolar değerinde yatırım yaptığını belirterek ‘’Çin BAE’nin en büyük ticaret ortağı  ve  önemli ekonomik ilişkilerimizin olduğu bir ülkedir’’ diye konuştu.
Al Muhairi, Mubadala Investment Co.’nun, dünyanın en büyük ekonomisi haline gelebilecek Çin’in büyümesinde “şekil, yol veya yöntem’olarak’’ yer almak istediklerini belirterek teknolojinin Mubadala için asıl odak noktası olduğunu ifade etti.


Kaynak: WAM 

Yayınlayan: Abu Dabi Ticaret Müşavirliği