BAE TARAFINDAN AÇIKLANAN 500 MILYON DOLARLIK “AFRIKA KONSORSIYUMU”

20 Şubat 2020

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), gençler tarafından yönlendirilen yeni ve güçlendirici Afrika inşa etme vizyonuna katkıda bulunmayı amaçlayan “Afrika için Birleşik Arap Emirlikleri Konsorsiyumu” girişimine 500 milyon dolar yatırım taahhüdünü açıkladı.
Açıklama, BAE Uluslararası İşbirliği Devlet Bakanı ve Expo 2020 Dubai Ofisi Genel Direktörü Reem bint İbrahim el-Haşimi tarafından, uzun vadede kıtada insan sermayesi oluşturmak için çalışacağını doğruladığı Etiyopya başkenti Addis Ababa’daki Afrika Birliği üye ülkelerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda yapıldı.
Haşimi, bu konsorsiyumun BAE hükümetinin ve özel sektörünün Afrika’ya karşı taahhüdünü koordine edeceğini ve Afrikalılar için daha iyimser bir vizyona ulaşmaya katkıda bulunacak tek bir kuruluşta birleştireceğini söyledi.
Haşimi, “İmtiyazlı kredileri veren veya sağlayan bir şirket olmaktan çok daha fazlası olan Birleşik Arap Emirlikleri, gerçek değerin uzun vadede insan sermayesinin inşasında yatmakta olduğunun bilincinde. Gençlerin potansiyellerini ortaya koymak ve gençlerin yaratıcıları oldukları bir geleceğe iyimser bakmaları için girişimlerin gelişebileceği ve girişimciler için bir sistem yaratmaya yardımcı olmaya kararlıyız.

Kaynak: WAM
Yayınlayan: Abu Dabi Ticaret Müşavirliği