BAE Ve Endonezya Arasında Milyar Dolarlık Anlaşma

25 Temmuz 2019

Endonezya hükümeti çarşamba günü yaptığı açıklamada, Endonezya ve BAE şirketleri arasında, 9.7 milyar dolarlık anlaşma imzalandığını belirtti.

Anlaşmalar, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid’in Güneydoğu Asya ülkelerine yaptığı resmi ziyaret sırasında gerçekleşti. Şeyh Muhammed bin Zayed, Endonezya’nın başkentinde bulunan Bogor Başkanlık Sarayı’nda Endonezya Başkanı Joko Widodo ile bir araya geldi.

Dış İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi’nin (ADNOC), Endonezya devletine ait enerji şirketi PT Pertamia ile petrol ve doğalgaz işbirliği için bir anlaşma imzalandığı ve anlaşmanın 2.5 milyar dolar değerinde olduğu söylendi.

Endonezya’dan Chandra Asri Petrokimya Şirketi, Abu Dabi’nin yatırım şirketi Mubadala ve Avusturya’nın enerji şirketi OMV’nin ortak yaptığı açıklamada,  petrokimya alanındaki gelişmelerin keşfi için 6 milyar dolarlık bir anlaşma imzalandığı ifade edildi.

Bakanlık, ayrıca Endonezya’nın Maspion Group ile Dubai Port World arasında bir konteyner terminali geliştirmek için bir anlaşma imzaladığını ve anlaşmanın 1.2 milyar dolar değerinde olduğunu belirtti.

Her iki lider de Endonezya’nın turizm sektöründeki yatırımlarını artırmasını ve Endonezya’daki devlet inşaat firmalarının BAE’deki projelere katılması için destek verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: https://gulfnews.com/uae/government/sheikh-mohamed-bin-zayed-arrives-in-jakarta-on-a-state-visit-to-indonesia-1.1563953851989

Yayınlayan: Abu Dabi Ticaret Müşavirliği