Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’de yerel bir su şirketi, doğada 80 yılda yok olmayan plastik yerine, 80 günde doğada gübreye dönüşen bitki bazlı malzemelerden su şişesi üretti.

20 Şubat 2020

Al Ain Su, mayıs ayına kadar yemek servisi yapan mekanlarda satışa sunulacak olan ‘bitki bazlı şişesini’ Dubai’deki Gulfood’da piyasaya sürdü.
Markanın kapak dahil olmak üzere yeni şişesi, yüzde 100 bitki bazlı kaynaklardan üretildi ve 80 gün içinde biyolojik olarak parçalanabilir ve biyolojik olarak tamamen bozunabilen/gübreleşebilen (compostable) özelliklere sahip. Ürün ayrıca bölgenin ilk yerli bitki bazlı şişesi olarak öne çıkıyor. Al Ain’in bağlı olduğu Agthia Group’un kıdemli başkan yardımcısı Doktor Rabih Kamleh, yaptığı açıklamada, üretilen bitki bazlı şişelerin başlangıçta oteller, havaalanları ve devlet daireleri de dahil olmak üzere pek çok yemek yenen noktada satışa sunulacağını söyledi. Doktor Kamleh, kuruluşların çevre dostu şişeler için ayrı bir toplama işlemi düzenlemelerini sağlayacaklarını, kullanılan şişelerin ortak bir kompostlama şirketine (atıkların ger dönüştürülme işleminin yapıldığı yer) gönderilerek veya geri dönüştürülerek tekrar kullanılacağını da açıkladı.Agthia Group sözcüsü ise fiyatın talebe bağlı olacağını söyleyerek, talebin ve üretimin artmasıyla fiyatların da düşeceğini belirtti.
Agthia, çevre dostu şişeleri önce belirlenen noktalardaki tüketicilerle denedikten sonra genele yaymak için için süpermarketlerde satılmasını planlıyor.

Markanın şişe malzemesinin geliştirilmesi iki yıl sürdü. Şişe, farklı bitkilerden şekerin fermantasyonundan gelen polimerize polilaktik asitten oluşmakta ve çoğu plastikten farklı olarak, bu şişelerde petrol bulunmuyor.

Kaynak: The National Gazetesi

Yayınlayan: Abu Dabi Ticaret Müşavirliği