Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Bazı Gümrük Vergilerini 2021 Yılının Sonuna Kadar Askıya Aldı

21 Aralık 2020

Bosna Hersek Dış Ticaret Odası, ülkede faaliyet gösteren ithalatçı firmalara, Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanlığının teklifi üzerine  Bosna Hersek Bakanlar Konseyi tarafından kabul edilen Bazı Malların İthalatında Gümrük Vergilerinin 31.12.2021 Tarihine Kadar Geçici Askıya Alınması Veya Düşürülmesi Hakkında Karar ile ilgili bilgi verdi.
Anılan Kararla, önümüzdeki yılın sonuna kadar ithal edilecek malların gümrük vergilerinin, Gümrük Tarifeleri Kanununca tanımlanan gümrük vergilerinin geçici olarak askıya alınması veya düşürülmesi kriterileri kullanılarak tespit edileceği belirtildi.
Kararın kabul edilmesi, bu mallların ithalatı sırasında çok daha düşük gümrük vergisi ödeyen AB ve bölgedeki rakip firmalara kıyasla dezavantajlı durumda olan yerel firmalar açısından büyük önem taşıyor.
Bosna Hersek Dış Ticaret Odası tarafından konu ile ilgili yapılan anket sonucunda, hammadde ithalatında gümrük vergilerinin askıya alınması veya düşürülmesi konusunda en çok talebin tekstil, ayakkabı, metal, elektrik, kimya ve gıda sanayi sektörlerinden geldiği belirtildi.
Bazı Malların İthalatında Gümrük Vergilerinin 31.12.2021 Tarihine Kadar Geçici Askıya Alınması Veya Düşürülmesi Hakkında Karar toplam 64 ürün tarifesini kapsıyor.
 
Kaynak: Bosna Hersek Dış Ticaret Odası
Yayımlayan: Saraybosna Ticaret Müşavirliği