Bosna Hersek Yabancı Yolculara Kapanıyor

25 Mart 2020

Bosna Hersek Hükümeti, Bosna Hersek Federasyonu Sivil Koruma Hizmetleri Kriz Merkezinin talebi üzerine, 30 Mart 2020 Pazartesi itibariyle ülkedeki dört uluslararası havalimanının (Banja Luka, Saraybosna, Tuzla, Mostar) kargo dışındaki geçişlere kapatılmasına karar verdi. 

Diğer taraftan, Bosna Hersek Hükümetinin kara sınırlarını yabancı vatandaşlara kapatma kararı bugün yürürlüğe girdi. Havalimanlarına ilişkin kararın da yürürlüğe girmesiyle, Bosna Hersek'in tüm kara ve hava sınır kapıları 30 Mart 2020 itibariyle yolcu hareketine kapanmış olacak. Kara sınır kapılarından yalnızca sağlık personeli, tedaviye muhtaç kişiler, sınır aşırı çalışanlar, sivil koruma hizmetleri görevlileri, NATO ve diğer barış gücü üyeleri, Bosna Hersek'te ikamet edenler, Bosna Hersek'ten transit geçenler ve Bosna Hersek Hükümetinin izniyle geçiş yapan kişiler kabul edilecek.

Konuyla ilgili olarak Federasyon Başbakanı Fadil Novaliç tarafından yapılan açıklamada, ülke dışında kalan öğrencilere maddi destek sağlanacağı belirtilerek, bu öğrencilerin Federasyon Eğitim Bakanlığı ile temasa geçmeleri tavsiye edildi. Novaliç ayrıca, halihazırda 18 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük vatandaşların sokağa çıkmasının tüm gün, 18:00-05:00 saatleri arasında sokağa çıkmanın ise tamamen yasak olduğu BH Federasyonu'nda denetim yapacaklarını ve uygulanan önlemlere uymayan kişilerin isimlerinin yayımlanacağını belirtti. Republika Srpska Entitesi'nde ise 65 yaş üstü için tüm gün, tüm vatandaşlar için 20:00-05:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Bugün itibariyle Bosna Hersek'te açıklanmış 168 korona virüs vakası bulunuyor. İyileşen 2 vatandaş bulunduğu, virüsten hayatını kaybedenlerin sayısının ise 3 olduğu açıklandı.
 

Kaynak: B&H Business Daily Gazetesi, Klix.ba Haber Portalı

Yayımlayan: Saraybosna Ticaret Müşavirliği