Brezilya'da Yeni Hükümet Göreve Başladı

02 Ocak 2019

28 Ekim 2018 tarihindeki Başkanlık seçimlerinin galibi olan Sosyal Liberal Parti (PLS) adayı Jair Bolsonaro, 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle resmi olarak Başkanlık görevini üstlendi.
 
Yeni Hükümette yedi Bakanlık diğerlerinin altında birleştirilerek Bakanlık sayısı 22’ye düşürüldü. Böylece daha önceki hükümette dört ayrı Bakanlık olan Kalkınma, Sanayi ve Dış Ticaret Bakanlığı ile Çiftçilik, Planlama ve Çalışma Bakanlıklarının birleştirildiği, “Süper Bakanlık” şeklinde adlandırılan Ekonomi Bakanlığı kurularak, daha önce açıklandığı üzere Bolsonaro’nun Danışmanı Paulo Guedes Ekonomi Bakanı görevine getirildi.
 
Neoliberal ekonomi politikalarını savunmakta olan ve Şikago Üniversitesi’nde Milton Friedman’dan dersler alan Paulo Guedes’in ülkedeki 138 devlet şirketinin çoğunu özelleştirmeyi, kamu harcamaları ile vergileri azaltmayı ve liberal ticaret politikaları izlemeyi planladığı bilinmektedir.
 
Bakanlar, 1 Ocak 2019 tarihinde resmi olarak göreve başlamış olup, Merkez Bankası Başkanı olarak seçilen Roberto Campos Neto, Senato tarafından onaylandıktan sonra göreve başlayacaktır. Görevlendirilen Bakanların beşi askeri kökenli olup, Kabinede iki kadın Bakan bulunmaktadır.

Kaynak: O Globo
Yayımlayan: São Paulo Ticaret Ataşeliği