APİ, Elektronik Vinyetlerin Son Geçerlilik Tarihinin Yaklaştığını Hatırlattı

13 Aralık 2019

Birçok sürücünün yola çıktığı Noel Yortusu ve Yılbaşı kutlama günlerinin yaklaşmasıyla birlikte Karayolu Altyapısı Ajansı’ndan (APİ) yapılan açıklamada araç sürücülerine elektronik vinyetlerinin geçerliliğini kontrol edebilecekleri hatırlatıldı.
 
"Vinyet kontrol etme" düğmesinden, aracın tescil numarasını ve kayıtlı olduğu ülkeyi girerek, APİ’nin ticaret mekanları veya APİ’nin ortağı olan kuruluşlara ait ticari mekanlarından fark etmeksizin nereden alınmışsa alınsın herkes elektronik vinyetin son tarihi hakkında bilgi alabilir.
 
Vinyetin durumu, 'aktif', 'süresi dolmuş' veya geçerliliği 30 güne kadar gecikmeli bir başlangıçla satın alındığında 'kullanılmamış' olabilir.
 
Arabalar için bir milyondan fazla yıllık e-vinyetin süresi, Ocak ve Şubat 2020'de sona eriyor. Tüm karayolu taşıt aracı kategorileri için e-vinyet fiyatları 2020 yılında değişmeyecek. Araç sahipleri veya şoförler 10 levaya hafta sonu vinyeti, 15 levaya haftalık vinyet, 30 levaya aylık vinyet, 54 levaya üç aylık vinyet ve 97 levaya yıllık vinyet satın alabilirler.
 
Toplam azami kütlesi 3,5 tonun üzerinde olan kamyon ve otobüsler, en geç 1 Mart 2020’de elektronik yol ücreti toplama sisteminin (E-TOLL) uygulamaya konmasına kadar e-vinyet kullanmaya devam edecek.
 
Toplam azami kütlesi 3,5 tonun üzerinde olan tüm taşıt araçları için günlük vinyetin fiyatı 23 leva.
 
Kaynak: https://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=24177
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği