Başbakan Borisov, Bulgaristan Kalkınma Bankası’nın Yönetimini Görevden Aldırdı

10 Nisan 2020

Ulusal Koronavirüs Kriz Masası Başkanı Tümgeneral Prof. Dr. Mutafçiyski’nin gazetecilere verdiği brifingde yer alan Başbakan Boyko Borisov, Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov’a Bulgaristan Kalkınma Bankası (BBR) İcra Müdürü Stoyan Mavrodiev ve tüm yönetim kurulu üyelerinin görevden alınmasını emrettiğini bildirdi.
 
BBR yönetiminin görevden alınmasının nedeni, banka tarafından şimdiye kadar adını duyurmamış, alacaklar satın alan bir varlık yönetimi şirketine 75 milyon leva kredi verilmesinin yarattığı skandaldır. Bankanın bu krediyi neden ve hangi gerekçelerle verdiği anlaşılmadı. Dün Başbakan Yardımcısı Tomislav Donçev, bankanın askıda kalan sorularla ilgili açıklama yapmak zorunda olduğunu söylemişti.
 
Donçev’in ifadesine göre, bu şekilde kredi verilmesinin, ahlaki yönden ister doğru olsun, ister olmasın, küçük ve orta ölçekli işletmelere yardımcı olmak için hükümet tarafından alınan önlemlerle hiçbir bağlantısı yoktur.

 
Kaynak:https://kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=24883&fbclid=IwAR3aqsV2KdPOGWF5PYQH84PrEeuPA07-ScTomrpwAeYS6yfUXAyla5sp0h0
Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği