Bulgar-Türk İş Forumuna Yoğun İlgi Gösterildi ve 500’ün Üzerinde Firma Katıldı

21 Kasım 2018

Bulgaristan KOBİ Ajansı-DEİK partnerliği ve T.C. Sofya Büyükelçiliği’nin ve Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BULTİŞAD) katkılarıyla Sofya’da Bulgar-Türk İş Forumu düzenlendi. Forumda Bulgaristan Ekonomi Bakanı Sayın Emil Karanikolov ve Türkiye Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan selamlama konuşmaları yaptı, forumun resmi açılışını ise Bulgaristan KOBİ Ajansının Genel Müdürü Dr. Boyko Takov yaptı.

Dr. Takov açılış konuşmasında “Bulgaristan Ekonomi Bakanlığı’na bağlı KOBİ Ajansı’nın Gelen Müdürü olarak bugünkü bu büyük Bulgar-Türk İş Forumunun açılışını yapmak benim için büyük mutluluk ve onur verici. Türkiye Bulgaristan’ın önde gelen geleneksel ticari partnerleri arasındadır. Buna rağmen ikili iş imkânlarının daha da geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi için büyük potansiyele sahibiz. Biz KOBİ Ajansı olarak Türk firmaları ile yeni işbirliği şekilleri ve alanları arayan Bulgar firmalarını destekleyeceğiz, enerjimizi ortak işletmeler kurarak üçüncü pazarlara birlikte açılmak için kullanacağız. Buradaki 500’ün üzerindeki katılımcılar da Bulgar ve Türk iş dünyalarının taşıdığı büyük enerjinin bir kanıtıdır” dedi.

Foruma Türkiye’den 150’nin üzerinde firma ve kuruluş Bulgaristan’dan ise 300’e yakın firma kayıt gerçekleştirdi. Forum kapsamında gerçekleştirilen B2B görüşmelere de katılan firmalar, inşaat, tarım, gıda sanayi, sağlık, lojistik, makine imalat, tekstil, turizm, bilgi ve komünikasyon teknolojileri sektörlerinden partnerleri ile görüşme imkanı buldular.

Foruma DEİK Türkiye Başkanı Nail Opak, DTİK Balkanlar Başkan Yardımcısı ve BULTİŞAD Başkanı Edis Emre, Bulgaristan Yatırım Ajansı Müdürü Stamen Yanev, Bulgaristan Sanayi Bölgeler Ulusal Şirketi temsilcileri de katıldı.


Kaynak: https://www.sme.government.bg/?p=43461

Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği